Foam

Nitzan Krimsky

26 Jul - 07 Sep 2014

NITZAN KRIMSKY
Boi, Song of a Wanderer
26 July - 7 September 2014

Foam Café presenteert Boi, Song of a Wanderer, een uniek document en een indrukwekkend verhaal over een periode uit het leven van de Israëlische Nitzan Krimsky en zijn transformatie van een jonge vrouw naar boi.
Documentairemaakster Anne Marie Borsboom volgde haar/hem tijdens een lange zoektocht over de hele wereld en legde die vast in een boek en documentaire. Het verhaal wordt verteld aan de hand van talloze zelfportretten die Krimsky maakte en aan Borsboom opstuurde. Ze zijn zelf-beschouwend, provocerend, narcistisch en obsessief. Het resultaat van een koortsachtig onderzoek naar de eigen identiteit en de representatie ervan.
De beelden in het boek en de bijbehorende tentoonstelling in Foam Café zijn het resultaat van een voortdurend onderzoek en experiment met de mogelijkheden van fotografie om te documenteren, communiceren en identiteit te construeren. Bovenal is het een medium die ruimte biedt aan de verbeelding en het creëren van nieuwe realiteiten.
Boi, Song of a Wanderer resulteerde in een documentaire film en een gelijknamig boek, ontworpen door SYB. In het kader van Gay-Pride wordt van 26 juli t/m 29 augustus in het Foam Café een selectie van de zelfportretten getoond, ook wordt het boek voor het eerst in Foam gepresenteerd op 26 juli.